pedagogische ondersteuning, coaching en vorming op maat
 

 

U bent nu hier: Home
StapWijzer

VOOR OUDERS EN OPVOEDINGSFIGUREN

 

Staptochten Compostelaroute

Samen met maximaal 8 deelnemers stappen we op de Compostelaroute in Frankrijk. Tijdens deze tocht word je ondergedompeld in het programma Nieuwe Autoriteit en Geweldloos Verzet. Doel: krachtig worden in het opvoeden van kinderen/jongeren met moeilijk en/of destructief gedrag door het leren handelen vanuit Waakzame Zorg en Geweldloos Verzet. Voor en na de tocht is een intake en coachingsessie inbegrepen in het aanbod.

 

Data 2019: 

° Van maandag 15 april tot maandag 22 april in de Bourgogne (vertrek Cluny)

° Van zaterdag 3 augustus tot zaterdag 17 augustus in de Midden Pyreneeën (vertrek Le Puy en Velay)

 

Begeleiding: Greet Lust en collega VraagKracht/StapWijzer (bij 8 deelnemers)

 

Kostprijs: 475 euro per deelnemer. Korting vanaf 2 deelnemers uit hetzelfde gezin/familie of organisatie. Niet inbegrepen zijn overnachtingen en maaltijden. Reken hiervoor afhankelijk van de bestemming tussen de 40 à 60 euro per dag. Het reizen naar de vertrekplaats kan individueel of in groep geregeld worden na inschrijving.

 

Contacteer of mail ons gerust voor het volledige programma of meer info. Bekijk hieronder ons promofilmpje en proef al even de sfeer... 

 

 

 

 

Oudergroep Nieuwe Autoriteit-Geweldloos Verzet 

Voor (pleeg-groot)ouders die samen met andere (pleeg-groot)ouders ervaringen willen delen en leren van en mét elkaar. Dit traject bestaat uit 5 avonden waar gewerkt wordt rond vaste thema's waarbij je leert te handelen vanuit het concept Nieuwe Autoriteit en Geweldloos Verzet. 

 

Stuur ons gerust een mail voor meer info en data.

 

 

 

VOOR PROFESSIONALS

 

Nieuwe Autoriteit en Geweldloos Verzet

  

BALANS (VSPW Gent)

 

In deze vierdaagse basisvorming verdiepen we ons in de visie van Haim Omer en zijn kijk op autoriteit. We vertrekken vanuit onze eigen ervaringen met autoriteit en onderzoeken welke invloed autoriteit op ons eigen handelen heeft. Na de theoretische achtergrond van het concept Nieuwe Autoriteit, maken we kennis met de methodieken van het Geweldloos Verzet. We onderzoeken de implementatiemogelijkheden binnen onze eigen setting en leren a.d.h.v eigen casussen hoe we zelf aan de slag kunnen om thuis en op het werk vanuit Nieuwe Autoriteit te handelen. 

 

Data 2019: donderdag 17/01 - 31/01 - 14/02 - 28/02

 

Klik hier voor info en inschrijvingen. Nog een paar plekjes vrij!

 

 

ICOBA

 

Vierdaagse training Nieuwe Autoriteit toegankelijk voor elke werknemer uit organisaties  van het paritair comité 319.01 en 331 met RSZ-kengetal 062, 122 of 322.

 

Vanaf 2019 wordt er geen open aanbod meer ingericht maar kan je vanuit je voorziening budget aanvragen en wordt in compagny getraind. 

 

 

VRAAGKRACHT

 

Open intervisie voor hulpverleners en andere professionelen die vanuit het Oplossingsgericht werken en Nieuwe Autoriteit-Geweldloos Verzet ervaringen willen delen en leren van en mét elkaar. Deze intervisies worden begeleid door de stichters van VraagKracht zelf en gaan door op verschillende locaties in Nederland en België. Voor info en data klik hier.

 

 

NEW AUTHORITY CENTER

 

MASTERCLASS NVR

 

Samen met het NAC (Idan Amiel en team) worden masterclasses ingericht voor onderwijs, residentiële settings of diensten voor contextbegeleiding. Tijdens een masterclass wordt het programma volledig afgestemd op de doelgroep. Een masterclass gaat steeds door in het Engels en gaat door vanaf 15 deelnemers. Om deel te nemen moet je voldoende voorkennis hebben en minimaal een basistraining gevolgd hebben.

 

Interesse? Je kan je vooraanmelden voor het najaar 2019 door een mail te sturen met vermelding:

 

Masterclass NVR for schoolsetting

Masterclass NVR for residential setting

Masterclass NVR for contextsetting 

 

 

INSPIRATIEDAG NIEUWE AUTORITEIT MET IDAN AMIEL

 

Tijdens deze inspiratiedag gaat Idan aan de slag met verdiepingsvragen van deelnemers omtrent het concept en is er ruimte om eigen casussen in te brengen.

 

Najaar 2019: data volgt, vooraanmelden kan reeds via mail