pedagogische ondersteuning, coaching en vorming op maat
 

 

U bent nu hier: Home - Over StapWijzer - Over mezelf
StapWijzer

Greet Lust   

  

Ik studeerde bachelor orthopedagogie en vroedvrouw en volgde de lerarenopleiding. Sinds mijn ontmoeting met Idan Amiel (die mee het gedachtengoed ontwikkelde) is het concept Nieuwe Autoriteit en Geweldloos Verzet niet meer weg te denken uit mijn persoonlijke en professionele leven.

 

Als zelfstandige pedagogische coach begeleid ik ouders en teams vanuit het Oplossingsgericht werken en het concept Nieuwe Autoriteit - Geweldloos Verzet. Sinds begin 2017 ben ik aangesloten bij VraagKracht, een team van zelfstandige pedagogische thuisbegeleiders en oplossingsgerichte coaches. Ik maak deel uit van het team in Zeeland (Nederland) en het team in Oost en West-Vlaanderen. Ik mocht de voorbije jaren heel wat ouders begeleiden die geconfronteerd werden met diverse problematieken bij hun kind zoals ernstige verbale en fysieke agressie, schoolweigering, drugsproblematiek, zelfmoordpoging, diefstal, weglopen,... 

 

Daarnaast train(de) ik teams die met het concept aan de slag gingen binnen bijzondere jeugdzorg (ambulant en residentieel), kinderopvang, centra voor daklozen, revalidatiecentra voor kinderen en jongeren en onderwijs.

 

Als freelance vormingswerkster Nieuwe Autoriteit werk ik o.a. mee met BALANS vzw, INFORMANT en ICOBA en geef ik basistrainingen, workshops, lezingen in Nieuwe Autoriteit en Geweldloos Verzet voor een divers doelpubliek. 

 

Ik ben lid van het VVDO, de beroepsvereniging en Vlaamse Vereniging voor deskundigen in de Oplossingsgerichte, cognitieve en systemische therapie, opvoedkunde en coaching.

 

 

 

Bijkomende opleidingen: Bachbloesemtherapie, Opleiding familie- en bedrijfsopstellingen, Introductie contextueel handelen en denken, diverse (internationale) trainingen (met Idan Amiel, Dan Dolberger, Peter Jakob, Erik Sulkers,...), masterclasses en congressen omtrent Nieuwe Autoriteit en Geweldloos Verzet binnen gezinnen/onderwijs/residentiële setting.